Woningstichting Friesland

Woningstichting Weststellingwerf is een woningstichting in Friesland en verhuurt en onderhoudt ruim 2800 woningen, verdeeld over 15 dorpen, allemaal in de gemeente Weststellingwerf. De grootste delen van ons woningbezit staan in Wolvega (rond de 2.000 woningen), de hoofdplaats van de gemeente, en in Noordwolde (een kleine 600 woningen), dat in grootte het tweede dorp van de gemeente is.

Het woningbezit is zeer gevarieerd en omvat betaalbare woningen voor gezinnen, starters, alleenstaanden, ouderen en jongeren. Ook in de koopsector zijn wij actief.

Klant is koning bij Woningstichting in Friesland

Bij ons geldt nog steeds dat de klant (u dus) koning is. U bent bij ons dan ook gegarandeerd van veel woonplezier: Woningstichting Weststellingwerf, waar woonwensen werkelijkheid worden.

Huren bij Woningstichting in Friesland

Het is mogelijk om via Woningstichting Weststellingwerf een huis te huren. Woningstichting Weststellingwerf biedt een keer per twee weken huurwoningen beschikbaar, ook in Wolvega, via de website of via de woonkrant. Om een huurwoning te bemachtigen kunt u via de website reageren of de woonkeuzebon in ‘Huren en Wonen Nu’ invullen en opsturen. U mag de woonkeuzebon uiteraard ook bij ons brengen als u in deze gelegenheid bent.

Open huis 8 oktober 2022

Op 8 oktober van 10.00 - 15.00 uur houden we ‘open huis’ voor onze huurders. We laten hier graag zien wat ons werk is en hoe we dat doen. U hoort bijvoorbeeld over sloop- en nieuwbouwprojecten waar we mee bezig zijn. En er is een informatiemarkt. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten. Natuurlijk is er ook muziek en een hapje en een drankje voor iedereen. Kortom: er is van alles te zien en te doen, voor jong en oud!

Inkomenstoets

Woningcorporaties zijn verplicht om het inkomen van huurders te toetsen bij een nieuwe verhuring. 

U kunt in het volgende document lezen hoe u in aanmerking komt voor een woning:
Download Inkomenstoets