Huis huren?

Welkom in Weststellingwerf! Deze gemeente ligt in de mooie zuidoosthoek van Friesland en grenst hiermee direct aan Drenthe en Overijssel. Met ruim 26.000 inwoners, verspreid over 26 dorpen en een oppervlakte van 228,36km², mag deze gemeente zeker als populair woongebied worden bestempeld.

Voorzieningen Weststellingwerf

Een huis huren in Weststellingwerf is zeer aantrekkelijk. Dankzij het hoge inwonersaantal is er namelijk voldoende draagvlak gecreëerd voor een ruim aanbod van voorzieningen. Zo biedt Weststellingwerf een scala aan zorgvoorzieningen, scholen en sportverenigingen.

Bent u in Weststellingwerf op zoek naar een winkel? Dan hoeft u niet ver te reizen. In de grotere kernen binnen de gemeente (Wolvega en Noordwolde) kunt u op uw gemak aankopen doen. In de kleine dorpen kunt u bovendien terecht voor bijzondere (streek)winkels.

Natuurrijke omgeving

Enorme drukte hoeft u niet te verwachten in Weststellingwerf, maar mocht u op zoek zijn naar echte stilte, dan kunt u uw hart ophalen in de natuurrijke omgeving van de gemeente.

De gemeente Weststellingwerf ligt gedeeltelijk aan de uitlopers van het Drentse zandplateau, is rijk aan bos, heide en ongerepte natuurgebieden. Er kan dus volop gewandeld, gefietst en paardgereden worden in dit gebied. De vele kanalen, plassen en de aansluiting op het Friese merengebied maken van Weststellingwerf bovendien een populair gebied voor watersportliefhebbers.

Ik wil een huis huren in Weststellingwerf

Zoals u bovenstaand heeft kunnen lezen: Weststellingwerf is een aantrekkelijke gemeente om in te wonen. Wilt u een huis huren in Weststellingwerf? Dan bent u bij Woningstichting Weststellingwerf aan het juiste adres.

Wij verhuren en onderhouden ruim 2800 woningen. De meeste huurwoningen bevinden zich in Wolvega(rond de 2000 woningen) en in Noordwolde (een kleine 600 woningen). Wilt u een huis huren in Weststellingwerf, maar niet terecht komen in Wolvega of Noordwolde? Ook dat kan. Woningstichting Weststellingwerf verhuurt namelijk ook tientallen woningen in de kleinere dorpen.

Ons woningaanbod is zeer gevarieerd en omvat betaalbare woningen. Hierdoor kunnen zowel starters, jongeren, alleenstaanden, gezinnen en ouderen bij ons terecht.

Meer weten over een huis huren in Weststellingwerf?

Wilt u een huis huren in Weststellingwerf? Of wilt u informatie over andere onderwerpen met betrekking tot onze woningstichting? Voor advies, vragen en/of opmerkingen kunt u hier direct contact opnemen.