Huren in De Hoeve?

Bent u op zoek naar een huurwoning in De Hoeve? De Hoeve is een dorp met ruim 400 inwoners dat eigenlijk pas in 1938 is ontstaan. Het rustieke dorp ligt tussen Noordwolde en Oldeholtpade en grenst aan de Linde en de Meenthe van Noordwolde. Het is een klein dorp, omgeven door veel bos. Er is een kerkje en een school aan de Jokweg en er is een café.

Al weer lang geleden, toen de vaart op Noordwolde nog open was, deed het café tevens dienst als schippershonk. Nu heerst ook daar rust, want de turf is op. Met name het boerenbedrijf zorgt voor de inkomsten.

Huurwoningen De Hoeve

Een keer per twee weken bieden wij de te huren woningen in De Hoeve aan via onze website en via de woonkrant. U kunt op twee manieren reageren wanneer u wilt huren in De Hoeve:

  • Via de website òf
  • Door de woonkeuzebon in ‘Huren en Wonen Nu’ in te vullen en op te sturen of langs te brengen.

Wilt u een woning huren in De Hoeve?

Een overzicht van de woningen die vrijkomen of al beschikbaar zijn van Woningstichting Weststellingwerf.

Open huis 8 oktober 2022

Op 8 oktober van 10.00 - 15.00 uur houden we ‘open huis’ voor onze huurders. We laten hier graag zien wat ons werk is en hoe we dat doen. U hoort bijvoorbeeld over sloop- en nieuwbouwprojecten waar we mee bezig zijn. En er is een informatiemarkt. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten. Natuurlijk is er ook muziek en een hapje en een drankje voor iedereen. Kortom: er is van alles te zien en te doen, voor jong en oud!

Inkomenstoets

Woningcorporaties zijn verplicht om het inkomen van huurders te toetsen bij een nieuwe verhuring. 

U kunt in het volgende document lezen hoe u in aanmerking komt voor een woning:
Download Inkomenstoets