Reparatieverzoek Huis veranderen Klachten / overlast Onderhoud Huur opzeggen Huur betalen

Huis veranderen

Wij willen graag dat u zich thuis voelt in uw woning. U mag uw woning dan ook naar eigen smaak inrichten. U bent bijvoorbeeld vrij om te behangen of te schilderen. Maar wat als uw wensen verder gaan? U wilt bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of een dakraam. In dat geval geval heeft u wel onze toestemming nodig. Dat is nodig om te voorkomen dat er bij het beëindigen van de huurovereenkomst problemen ontstaan over de staat van de woning.

Zelfstandig blijven wonen

De overheid wil dat mensen zolang mogelijk zelfstandig wonen. Ook wij spannen ons daar voor in. Daarvoor is het soms nodig een aanpassing in een woning aan te brengen. Bijvoorbeeld vanwege de (hoge) leeftijd van een huurder en/of een lichamelijke handicap. Voor deze woningaanpassingen kan subsidie worden verstrekt. Voorbeelden van woningaanpassingen zijn: douchezitje, traplift en verhoogd toilet. Voor mensen met bijvoorbeeld de aandoening ‘Cara’ kan het nodig zijn om vloerbedekking te vervangen.

Aanvragen van woningaanpassingen

Voor het aanbrengen van beugels in de douche- en toiletruimte kunt u contact met ons opnemen. Voor andere aanpassingen kunt u contact opnemen met het gemeentehuis, afdeling WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), telefoonnummer 0561 – 69 13 99. Meer informatie.