Overlast Klachten dienstverlening Provinciale klachtencommissie

Overlast, wat nu?

U verwacht met plezier in uw huurhuis te kunnen wonen, maar krijgt te maken met overlast. Wat kunt u doen?

Soorten overlast

U kunt te maken krijgen met verschillende soorten overlast die invloed hebben op de leefbaarheid in uw omgeving.  Denk aan overlast door geluid zoals harde muziek, geluid van radio of TV of een blaffende hond. Andere vormen van overlast zijn bijvoorbeeld vervuiling, jongeren die samenkomen op een plein of hangplek of bomen in de tuin van uw buren die zonlicht tegenhouden. Er is sprake van overlast als u regelmatig onvrede en hinder ondervindt in uw woonomgeving.

Duidelijk zijn helpt

De eerste stap die u moet zetten als u overlast ervaart, is in gesprek gaan met de mensen die de overlast veroorzaken. Het kan best zijn dat zij niet eens beseffen dat u last van hen heeft.

Helpt praten niet, dan kunt u als huurder contact met ons opnemen. Dit kan schriftelijk, telefonisch of per e-mail. Of u vult het klachtenformulier in. Wij vragen u daarbij aan te geven wat u zelf heeft gedaan om de overlast te beperken. Wij bekijken of de klacht alleen door ons kan worden opgelost, of beter in overleg met of door andere partijen, zoals de politie of de gemeente. Wij proberen daarna concrete afspraken te maken om de overlast op te lossen. Lukt dat niet, dan is het helaas soms nodig om juridische stappen te zetten om ervoor te zorgen dat er een einde komt aan de overlast.

Klachtenformulier

Heeft u een klacht? Neem contact met ons op. Vul hieronder het formulier in en uw klacht wordt zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.