Woning huren Friesland

Bent u op zoek naar een huurwoning in Friesland? Bij Woningstichting Weststellingwerf kunt u een woning huren in Friesland. Er worden verschillende huurwoningen aangeboden, maar u kunt in sommige gevallen ook een woning in Friesland bij ons kopen. U kunt hier meer over lezen op de pagina’s Huren en Kopen.

Huurwoning in Friesland nodig?

Heeft u per direct een huurwoning in Friesland nodig vanwege een nieuwe baan, verandering in uw gezinssamenstelling of voor een andere reden? Woningstichting Weststellingwerf heeft een groot aanbod huurwoningen in Friesland waarvan elke 2 weken enkele weer beschikbaar komen voor nieuwe huuders. U kunt direct reageren op ons woningaanbod zonder ingeschreven te zijn bij ons.

Aanbod huurwoningen Friesland

Woningstichting Weststellingwerf onderhoudt ruim 2800 woningen, verdeeld over 15 dorpen, in de gemeente Weststellingwerf, in de provincie Friesland. Weststellingwerf, een groene gemeente in de provincie Friesland, biedt voor ieder wat wils. Zowel op het gebied van recreatie (natuurgebieden) als winkels en basisvoorzieningen is er een breed aanbod in deze gemeente in Friesland.

Woningen huren in Friese plaatsen als Wolvega en Noordwolde

Het grootste woningaanbod van WST Weststellingwerf staan in de hoofdplaats van Weststellingwerf, namelijk Wolvega (rond de 2.000 woningen), en in Noordwolde (600 woningen). Het woningbezit is zeer gevarieerd en omvat betaalbare woningen voor gezinnen, starters, alleenstaanden, ouderen en jongeren. Daarnaast is Woningstichting Weststellingwerf ook de koopsector voor de provincie Friesland actief.

Bent u nieuwsgierig naar de huurmogelijkheden in Friesland? Neem dan contact met ons op. U kunt ook direct ons woningaanbod bekijken (elke twee weken komt een nieuwe selectie online).

Open huis 8 oktober 2022

Op 8 oktober van 10.00 - 15.00 uur houden we ‘open huis’ voor onze huurders. We laten hier graag zien wat ons werk is en hoe we dat doen. U hoort bijvoorbeeld over sloop- en nieuwbouwprojecten waar we mee bezig zijn. En er is een informatiemarkt. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten. Natuurlijk is er ook muziek en een hapje en een drankje voor iedereen. Kortom: er is van alles te zien en te doen, voor jong en oud!

Inkomenstoets

Woningcorporaties zijn verplicht om het inkomen van huurders te toetsen bij een nieuwe verhuring. 

U kunt in het volgende document lezen hoe u in aanmerking komt voor een woning:
Download Inkomenstoets