Niet gewonnen, toch trots!

Hoe dat zit? We hebben de 3e plaats behaald in de Duurzaamheidsprijs 2024 van Republiq, in de categorie kleine woningcorporaties. En dat vinden we een mooi resultaat! Want het betekent dat het energieverbruik van onze woningen gemiddeld gezien in 2023 meer gedaald is dan van veel van de overige 2,3 miljoen huurwoningen in Nederland. En dat is goed nieuws voor onze huurders.

Voor de 4e keer reikt Republiq de Duurzaamheidsprijs voor woningcorporaties uit. Dat doen ze aan woningcorporaties die in het afgelopen jaar de grootste verlaging in CO2-uitstoot hebben bereikt. Ze vergelijken het energieverbruik en CO2-uitstoot van de woningen over 2 opeenvolgende jaren. De corporatie met de grootste besparing in % wint in de categorie groot (vanaf 15.000 eenheden), middelgroot (tot 15.000 eenheden) of klein (tot 5.000 eenheden). In die laatste categorie zijn we toch maar mooi 3e geworden (van in totaal 103 corporaties in deze klasse)!

Felicitaties voor nog 2 Friese woningcorporaties
We feliciteren Thús Wonen met de 1e prijs in de categorie middelgrote corporaties en WoonFriesland met de 8e plaats bij de grote corporaties.

Leuk detail: de prijzen zijn ontworpen en gemaakt door de mensen van InnAut
Dat is een technische sociale onderneming die mensen helpt te laten zien wat ze wél kunnen in plaats van wat ze niét kunnen.

Meer weten?
Meer over de Duurzaamheidsprijs 2024 en de onderzoeksmethode leest u in een overzichtelijk boekje en op de website van Republiq.