Prijsuitreiking 3e plaats in de Duurzaamheidsprijs 2024

Op 25 juni heeft Republiq ons de prijs overhandigd die we gewonnen hebben met de 3e plaats in de Duurzaamheidsprijs 2024.

Kees den Dekker van Republiq overhandigde de prijs en het certificaat aan directeur-bestuurder Sake Lageveen
Sake Lageveen: ‘We zijn er erg blij mee en zien het als bevestiging dat we goed bezig zijn. We zijn zeker van plan ons de komende jaren net zo (of zelfs nog meer) in te zetten om onze woningen te verduurzamen.’

We hebben de 3e prijs behaald in de categorie kleine woningcorporaties
De prijs betekent dat het energieverbruik van onze woningen gemiddeld gezien in 2023 meer gedaald is dan van veel van de overige 2,3 miljoen huurwoningen in Nederland. En dat is goed nieuws voor onze huurders. Er zijn in totaal 103 corporaties In de categorie ‘kleine woningcorporaties’.

Leuk detail: de prijzen zijn ontworpen en gemaakt door de mensen van InnAut
Dat is een technische sociale onderneming die mensen helpt te laten zien wat ze wél kunnen in plaats van wat ze niét kunnen.

Voor de 4e keer reikt Republiq de Duurzaamheidsprijs voor woningcorporaties uit
Dat doen ze aan woningcorporaties die in het afgelopen jaar de grootste verlaging in CO2-uitstoot hebben bereikt. Ze vergelijken het energieverbruik en CO2-uitstoot van de woningen over 2 opeenvolgende jaren. De corporatie met de grootste besparing in % wint in de categorie groot (vanaf 15.000 eenheden), middelgroot (tot 15.000 eenheden) of klein (tot 5.000 eenheden). Wij komen al enkele jaren voor op de lijstjes van Republiq van best presterende corporaties als het gaat om CO2-reductie.