Over de woningstichting

Woningstichting Weststellingwerf is een actieve, dynamische corporatie. Wij zijn een klantgerichte maatschappelijke organisatie met ongeveer 2700 woningen. Wij geven met daadkracht en sociale bevlogenheid richting aan tal van nieuwe ontwikkelingen. Naast herstructurerings- en nieuwbouwprojecten besteden wij veel zorg aan onderhoud van het bestaande woningbezit. Wij zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van onze producten en diensten, zijn financieel gezond en bieden een prettig werkklimaat voor onze medewerkers.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Brand is sneller dan de brandweer

Bijna 200 mensen kwamen op 18 oktober af op de oefening die de brandweer en de gemeente hielden in een huis aan de Omgang in Wolvega. De oefening kwam voort uit de samenwerking tussen de gemeente en de brandweer die gericht is op brandpreventie. De woningstichting  verleende haar medewerking door de woning ter beschikking te stellen.

Hoe belangrijk het is om er alles aan te doen om brand te voorkomen, blijkt wel uit cijfers over woningbrand. Michel de Rooij, hoofd risicobeheersing van de brandweer Oost- en Weststellingwerf: “Een gemiddelde woningbrand kan tegenwoordig al na drie minuten een uitslaande brand zijn, terwijl de aanrijtijd van de brandweer gemiddeld 8 minuten bedraagt volgens de landelijke richtlijn. Dat betekent dat je heel snel moet handelen als er brand is, zodat je zo snel mogelijk je woning kunt verlaten.

Bekijk hier twee filmpjes die laten zien hoe snel brand in huis zich uitbreidt:

Film 1
Film 2

Lees hier het volledige artikel.

Handige informatie

  • Handige materialen zoals rookmelders en brandladders zijn verkrijgbaar bij de bouwmarkten en onder andere via de website van de Brandwondenstichting: www.watdoejijbijbrand.nl. Het voordeel van een goedgekeurde rookmelder is dat er een batterij in zit die tien jaar meegaat.
  • Ook voor andere informatie is de website: www.watdoejijbijbrand.nl een aanrader! Nog een handige website is: www.brandweernederland.nl. Daar vindt u o.a. een hele serie handige folders die u kunt lezen en eventueel printen.
  • Voor informatie uit de regio zie:
    -         website gemeente Weststellingwerf: http://www.weststellingwerf.nl
    -          Facebook: http://www.facebook.com/BrandveiliglevenHeerenveen
    -          Twitter: Brandveilig Leven@BVL_Heerenveen
  • Tips om brand te voorkomen

Gepubliceerd: maandag 9 december 2013