Ik heb een huis

U huurt een woning van Woningstichting Weststellingwerf. Wij doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Elke dag opnieuw. Zodat u goed kunt wonen (waarbij 'goed wonen' meer is dan het hebben van een goede woning).

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Vergunningen

U bent vrij om bepaalde wijzigingen aan te brengen in uw huis. Maar voor meer ingrijpende verbouwingen als het plaatsen van een dakkapel heeft u niet alleen onze toestemming nodig, maar ook een vergunning van de gemeente. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld het kappen van bomen. Wilt u meer weten over wat u precies moet doen in zo’n geval, kijk dan op de pagina’s met informatie over bouw- en kapvergunningen of neem contact met ons op voor advies.

Bouwvergunning

Wilt u precies weten in welke gevallen u een bouwvergunning nodig heeft? Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Weststellingwerf, onder het tabblad Wonen & verkeer.

Kapvergunning

Als u een boom of houtopstand (boswal, bosje, singel) wilt kappen heeft u in de meeste gevallen een vergunning nodig. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente via e-mail: info@weststellingwerf.nl, of de infolijn 0561 - 69 13 00. Een aanvraag wordt ter plaatse altijd getoetst, nadat een verzoek is aangemeld. Het voorgenomen besluit voor een kapvergunning wordt gepubliceerd in de regionale krant, de Stellingwerf.