Ik heb een huis

U huurt een woning van Woningstichting Weststellingwerf. Wij doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Elke dag opnieuw. Zodat u goed kunt wonen (waarbij 'goed wonen' meer is dan het hebben van een goede woning).

Actueel Coronavirus

Ons kantoor is, door het coronavirus, alleen op afspraak geopend.


lees verder

Vergunningen

U bent vrij om bepaalde wijzigingen aan te brengen in uw huis. Maar voor meer ingrijpende verbouwingen als het plaatsen van een dakkapel heeft u niet alleen onze toestemming nodig, maar ook een vergunning van de gemeente. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld het kappen van bomen. Wilt u meer weten over wat u precies moet doen in zo’n geval, kijk dan op de pagina’s met informatie over bouw- en kapvergunningen of neem contact met ons op voor advies.

Bouwvergunning

Wilt u precies weten in welke gevallen u een bouwvergunning nodig heeft? Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Weststellingwerf, onder het tabblad Wonen & verkeer.

Kapvergunning

Als u een boom of houtopstand (boswal, bosje, singel) wilt kappen heeft u in de meeste gevallen een vergunning nodig. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente via e-mail: info@weststellingwerf.nl, of de infolijn 0561 - 69 13 00. Een aanvraag wordt ter plaatse altijd getoetst, nadat een verzoek is aangemeld. Het voorgenomen besluit voor een kapvergunning wordt gepubliceerd in de regionale krant, de Stellingwerf.