Over de woningstichting

Woningstichting Weststellingwerf is een actieve, dynamische corporatie. Wij zijn een klantgerichte maatschappelijke organisatie met ongeveer 2700 woningen. Wij geven met daadkracht en sociale bevlogenheid richting aan tal van nieuwe ontwikkelingen. Naast herstructurerings- en nieuwbouwprojecten besteden wij veel zorg aan onderhoud van het bestaande woningbezit. Wij zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van onze producten en diensten, zijn financieel gezond en bieden een prettig werkklimaat voor onze medewerkers.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

We zijn in mei in Wolvega gestart met het plaatsen van gratis zonnepanelen op onze huurwoningen. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders. We vinden het namelijk belangrijk dat ze prettig kunnen wonen in een goed onderhouden en betaalbare woning. Na Wolvega zijn onze huurders uit de andere dorpen aan de beurt voor gratis zonnepanelen. Eind 2021 hopen we het merendeel van onze woningen van zonnepanelen te hebben voorzien.

Goedkoper wonen
Iedere gezinswoning krijgt in principe 8 zonnepanelen op het dak. Dit scheelt huurders gemiddeld zo’n € 450 per jaar aan stroomkosten. De huurders krijgen de zonnepanelen cadeau van de woningstichting. Zij betalen hier niets extra voor.

Het bedrijf GD Solar uit Blokzijl plaatst de zonnepanelen voor ons. Via de website stroomvanjedak.nl kunt u zien wanneer welke woning aan de beurt is voor zonnepanelen. Daarnaast informeren we onze huurders hier natuurlijk ook persoonlijk over.

Ook huurders van appartementen profiteren
We plaatsen ook zonnepanelen op de daken van onze appartementsgebouwen. De mate waarin, wordt nog uitgezocht. Maar in ieder geval zoveel dat het scheelt in de energiekosten van gemeenschappelijke voorzieningen zoals een lift. Huurders van appartementen hebben op die manier ook voordeel van de zonnepanelen.

Sommige woningen krijgen geen zonnepanelen
Er zijn woningen waar geen zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld als er niet genoeg ruimte is op het dak, als de woning een monument is of als de woning op korte termijn ingepland staat voor herstructurering. Toch vinden we het belangrijk dat de huurders van deze woningen ook kunnen besparen op hun woonlasten. Vandaar dat we nadenken over een vorm van compensatie. Hoe die compensatie er uit ziet, horen zij zo snel mogelijk van ons.

Zonnepanelen

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020

Overige nieuwsberichten