Over de woningstichting

Woningstichting Weststellingwerf is een actieve, dynamische corporatie. Wij zijn een klantgerichte maatschappelijke organisatie met ongeveer 2700 woningen. Wij geven met daadkracht en sociale bevlogenheid richting aan tal van nieuwe ontwikkelingen. Naast herstructurerings- en nieuwbouwprojecten besteden wij veel zorg aan onderhoud van het bestaande woningbezit. Wij zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van onze producten en diensten, zijn financieel gezond en bieden een prettig werkklimaat voor onze medewerkers.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Wat u moet weten over huurtoeslag

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week via internet uw toeslagen regelen. Het aanvragen, wijzigen of stopzetten
van een toeslag via www.toeslagen.nl/ en vervolgens Mijn toeslagen is makkelijker en overzichtelijker dan via de papieren formulieren. Om in te loggen op Mijn toeslagen heeft u een DigiD-inlogcode nodig (www.digid.nl/aanvragen). Natuurlijk kunt u ook de Belastingtelefoon bellen: 0800 – 0543.

 U kunt tot 1 september 2015 huurtoeslag voor 2014 aanvragen. Soms heeft u langer de tijd.
Bijvoorbeeld als u of uw partner uitstel heeft voor de aangifte inkomstenbelasting 2014. U hebt dan ook uitstel voor het aan- vragen van huurtoeslag.

 LET OP: Als u aangifte inkomstenbelasting doet in box 3, vervalt uw recht op huurtoeslag.
De hoogte van uw toeslag hangt af van de samenstelling van uw huishouden. Als daar iets in verandert, kan dat gevolgen hebben voor uw toeslagen. Geef wijzigingen in uw situatie binnen 4 weken door aan de Belastingdienst.

 Ook de hoogte van uw inkomen en dat van uw eventuele huisgenoten (ook inwonende kinderen) heeft invloed op de hoogte van de huurtoeslag. Zodra het inkomen van u of uw huisgenoten verandert, dient u de wijziging door te geven aan de Belastingdienst.

De Woningstichting is verplicht om regelmatig informatie over huurprijzen aan de Belastingdienst door te geven. Zo geven wij ook ieder jaar de huurverhoging per 1 juli door. De huurverhoging van 1 juli 2014 wordt niet direct door de Belastingdienst in haar administratie doorgevoerd. Na afloop van 2014 krijgt u de definitieve berekening. Hierin wordt de jaarlijkse huurverhoging verwerkt. In de voorschot-beschikking van 2015 houdt de Belastingdienst wel meteen rekening met de huurverhoging.

Indien u zelf de huurprijs doorgeeft, denkt u er dan aan dat u de netto huur (de ‘kale’ huur) doorgeeft. Het correcte huurbedrag kunt u natuurlijk ook opvragen bij onze medewerkers van de Huuradministratie. Voor andere vragen over de huurtoeslag kunt u ook bij hen terecht. 

Gepubliceerd: woensdag 10 december 2014