Over de woningstichting

Woningstichting Weststellingwerf is een actieve, dynamische corporatie. Wij zijn een klantgerichte maatschappelijke organisatie met ongeveer 2700 woningen. Wij geven met daadkracht en sociale bevlogenheid richting aan tal van nieuwe ontwikkelingen. Naast herstructurerings- en nieuwbouwprojecten besteden wij veel zorg aan onderhoud van het bestaande woningbezit. Wij zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van onze producten en diensten, zijn financieel gezond en bieden een prettig werkklimaat voor onze medewerkers.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Voortgang: Dr. Dreeslaan | Oosterstreek

Voortgang projecten aan Dr. Dreeslaan en in Oosterstreek

Nieuwbouw Dr. Dreeslaan nadert voltooiing

De werkzaamheden van fase 1A en 1B van de nieuwbouw aan de Dr. Dreeslaan verlopen voorspoedig. De drie gebouwen worden vanaf eind oktober technisch opgeleverd door de aannemer. Halverwege november verwachten we de sleutels te kunnen uitgeven aan de nieuwe bewoners. Binnen wordt nog hard gewerkt aan de afwerking van het gebouw (zie foto).

Fase 2 van het plan heeft wat vertraging opgelopen doordat er bezwaar werd gemaakt tegen een wijzigingsplan dat wij hadden ingediend en dat nodig was om onze ontwikkeling ter plaatse mogelijk te maken. Inmiddels lijken de laatste procedurele hobbels geslecht. Wij zijn gestart met het kappen van een aantal bomen. Ook is gestart met het verwijderen van asbest uit de oude woningen en is de ontmanteling van die huizen gestart. De verwachting is dat de sloop in de tweede helft van november wordt afgerond.  De start van de bouw van Fase 2 volgt dan nog eind dit jaar.

 

 

Voortvarende start project huurwoningen Oosterstreek

Voor de ontwikkeling van de 4 nieuw te bouwen huurwoningen in Oosterstreek hebben we andere aanpak gekozen dan we meestal kiezen. Een aantal bouwers die ook nieuwbouw ontwikkelen, hebben we een plan laten maken op basis van ons programma van eisen. De winnaar daarvan is nu bezig om de omgevingsvergunning te krijgen. De Stichting Dorpsbelang Oosterstreek heeft al bouwrijpe grond aangekocht en laat momenteel de infrastructuur (=wegen en leidingen) aanleggen. Ook is het ingediende plan goedgekeurd door Welstand (Hus en Hiem). Dat gaat allemaal zo voortvarend dat we verwachten dat de bouw medio november al kan starten en dat de oplevering juni 2014 zal zijn.

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2013