Over de woningstichting

Woningstichting Weststellingwerf is een actieve, dynamische corporatie. Wij zijn een klantgerichte maatschappelijke organisatie met ongeveer 2700 woningen. Wij geven met daadkracht en sociale bevlogenheid richting aan tal van nieuwe ontwikkelingen. Naast herstructurerings- en nieuwbouwprojecten besteden wij veel zorg aan onderhoud van het bestaande woningbezit. Wij zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van onze producten en diensten, zijn financieel gezond en bieden een prettig werkklimaat voor onze medewerkers.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Tips voor veilig wonen op oudere leeftijd

In ons bewonersblad van December 2016 vertelt Trijntje Köhler over hoe belangrijk het is dat ouderen hun huis tijdig aanpassen aan later, als ze meer zorg nodig hebben. Handige tips om de verschillende onderdelen van de woning te toetsen staan op de site www.mijnhuisopmaat.nl. Nu is die site vooral bedoeld voor woningeigenaren, maar ook als huurder kunt u bekijken welke verbeteringen in uw woning mogelijk zijn.

Doe de test


Op de site kunt u via de ‘button’ ‘Hoe veilig is uw woning?
Doe de huistest’ aangeven in welk woningtype u woont, van welk bouwjaar het is, of het een huur- of een koopwoning is (kies: huurwoning), bij welke corporatie u huurt (kies: Anders) en in welke gemeente u woont (kies: Weststellingwerf).
Geef vervolgens aan dat u alle ruimtes wilt testen en selecteer alle thema’s. Start vervolgens de test.

U krijgt dan een vragenlijst die na invulling aanbevelingen doet. Als daar iets tussen zit waar u wat mee zou willen, neemt u dan contact op met de woningstichting. De woningstichting heeft een beleid voor het zelf doen van aanpassingen. Vier medewerkers zijn ook door de werkgroep bijgepraat over gemakkelijk aan te brengen verbeteringen en kunnen adviezen geven. En misschien zijn bepaalde aanpassingen wel in het onderhoudsprogramma van de woningstichting opgenomen.

Ja kun je krijgen

De opstellers van de site zijn voorzichtig geweest met voorstellen voor veranderingen in huurwoningen. Dat is ook wel terecht, want verhuurders willen hun woningen breed kunnen verhuren. Maar u kunt de test natuurlijk ook een keer doen alsof de door u bewoonde woning een koopwoning is. Als u bij de keuze huurwoning/koopwoning eens koopwoning intoetst, dan ziet u waarschijnlijk wat meer specifieke opmerkingen bij een ruimte en bij een thema. Daar kunt u vaak niet zelf iets mee, maar als er iets tussen zit wat u belangrijk vindt, kan een belletje naar de woningstichting altijd. Zoals het spreekwoord zegt: ‘Nee heb je, ja kun je krijgen’. En wellicht zit er een aanpassing tussen die de woningstichting in combinatie met de afdeling WMO kan toekennen vanwege een fysieke beperking.
Voor iedereen geldt: begin op tijd met het nemen van maatregelen om veilig en comfortabel te kunnen wonen, want als je mor- gen iets overkomt is het vaak te laat om je woning aan te passen.

Alvast een paar tips voor oudere ouderen

“Mijnhuisopmaat” zegt ook dat vooral oudere ouderen in hun woning in ieder geval de volgende maatregelen moeten nemen, om daarmee (val)ongelukken in huis te voorkomen:


1. Goede verlichting bij voor- en achterdeur

2. Een veilige trap met een tweede trapleuning en verlichting

3. Beugels bij grotere op- en afstappen


4. Vlakke toegang/ geen hoge drempels (kijk naar drempelhulpen)


5. Rookmelders op elke verdieping en koolmonoxidemelder waar nodig


6. Waar mogelijk een toilet op de slaapverdieping (of alternatief) 

Gepubliceerd: maandag 23 januari 2017