Over de woningstichting

Woningstichting Weststellingwerf is een actieve, dynamische corporatie. Wij zijn een klantgerichte maatschappelijke organisatie met ongeveer 2700 woningen. Wij geven met daadkracht en sociale bevlogenheid richting aan tal van nieuwe ontwikkelingen. Naast herstructurerings- en nieuwbouwprojecten besteden wij veel zorg aan onderhoud van het bestaande woningbezit. Wij zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van onze producten en diensten, zijn financieel gezond en bieden een prettig werkklimaat voor onze medewerkers.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Nieuwe ‘nul-op-de-meter’ huurwoningen Noordwolde

Woningstichting Weststellingwerf start in januari 2019 met de bouw van 20 nieuwe huurwoningen. Het gaat om woningen in de Ds. van der Tuukstraat en de Ds. Reitsmastraat in Noordwolde.

Medio januari 2019 starten de grondboringen voor de warmtepomp. Nadat de fundering is gemaakt, wordt medio februari gestart met de opbouw van de woningen. Nieuwe huurders krijgen de sleutel van hun nieuwe ‘Nul-op-de-Meter’ huis rond september 2019.

2-onder-1-kap woningen
Op dit terrein stonden 26 woningen van 65 jaar oud. Deze huizen waren aan vervanging toe en zijn inmiddels gesloopt. Ze worden nu vervangen door 20 twee-onder-een-kap woningen: 10 woningen met 2 slaapkamers, 6 gezinswoningen met 3 slaapkamers en 4 levensloopbestendige woningen.

Van de oorspronkelijke bewoners verhuizen er 8 straks mee naar een nieuwe woning. Zij wonen nu in een zogenaamde ‘wisselwoning’. De anderen zijn inmiddels naar elders verhuisd.

‘Nul-op-de-meter’
De woningen worden heel goed geïsoleerd en krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. Hierdoor worden het zogenaamde ‘Nul-op-de-meter’-woningen. Dat betekent dat huurders, bij ‘normaal’ gebruik, geen energielasten hebben.

‘All electric’
Bijzonder is ook dat de woningen geen gasaansluiting hebben, het is ‘all-electric’. Bewoners gaan dus elektrisch koken én hebben vloerwarming.

De woningen worden gebouwd door Bouwbedrijf Bakker uit Wolvega. Architect is Mestemaker Architectuur. De nieuwbouw van de 20 woningen kost in totaal € 4,3 miljoen.

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2019