Over de woningstichting

Woningstichting Weststellingwerf is een actieve, dynamische corporatie. Wij zijn een klantgerichte maatschappelijke organisatie met ongeveer 2700 woningen. Wij geven met daadkracht en sociale bevlogenheid richting aan tal van nieuwe ontwikkelingen. Naast herstructurerings- en nieuwbouwprojecten besteden wij veel zorg aan onderhoud van het bestaande woningbezit. Wij zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van onze producten en diensten, zijn financieel gezond en bieden een prettig werkklimaat voor onze medewerkers.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Huurlabel veiliggesteld tot in 2016

Sinds jaar en dag voert Woningstichting Weststellingwerf het KWH-huurlabel. Bij dit kwaliteitslabel wordt de kwaliteit van dienstverlening gemeten over een tiental aandachtsvelden. Daarbij moet u denken aan aspecten als ‘bereikbaarheid van de corporatie’, ‘woning betrekken’, ‘woning opzeggen’, uitvoering van onderhoud’, enz. Op basis van in 2013 uitgevoerde metingen hebben wij het label tot in 2016 toegekend gekregen.

KWH werkt sinds enige tijd met een systematiek waarin het oordeel van de huurder sterker doorklinkt dan in de periode daarvoor. Toen woog juist het oordeel van KWH zwaarder mee. Dat onze huurders onze dienstverlening een ruime voldoende geven, stemt tot tevredenheid, maar is geen aanleiding om gemakzuchtig achterover te leunen. In de uitslagen zitten namelijk ook aanknopingspunten om op een aantal onderdelen toch beter te willen worden.

VCA**-certificaat ook verlengd

Het KWH-huurlabel zegt iets over de kwaliteit van dienstverlening. Het VCA**-certificaat is toonaangevend als het gaat om het waarborgen van de veiligheid van bouwplaatsen en mensen die daar werken. Jaarlijks wordt bij ons gemeten of we een afdoende stelsel van maatregelen hebben afgesproken en getroffen om ongelukken op de bouwplaats te voorkomen. Bij ‘bouwplaats’ kunt u denken aan nieuwbouw, maar ook als in of aan uw woning onderhoud wordt gepleegd, geldt dat, zeker bij grotere klussen, als een ‘bouwplaats’. Bij de meting van februari 2014 hebben we een voldoende gescoord, zodat het certificaat weer voor een jaar is verlengd. 

 

Gepubliceerd: maandag 23 juni 2014