Over de woningstichting

Woningstichting Weststellingwerf is een actieve, dynamische corporatie. Wij zijn een klantgerichte maatschappelijke organisatie met ongeveer 2700 woningen. Wij geven met daadkracht en sociale bevlogenheid richting aan tal van nieuwe ontwikkelingen. Naast herstructurerings- en nieuwbouwprojecten besteden wij veel zorg aan onderhoud van het bestaande woningbezit. Wij zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van onze producten en diensten, zijn financieel gezond en bieden een prettig werkklimaat voor onze medewerkers.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Huurders lopen met korting mee met Stuyvesant

In het kader van 400 jaar Pieter Stuyvesant wordt op 1 september de Stuyvesant 400 Kuiertocht georganiseerd. De inschrijving is al gesloten, maar huurders van de woningstichting maken nog kans op kaarten (met korting).

Pieter Stuyvesant

Petrus Stuyvesant geboren te Peperga (Weststellingwerf Friesland), tussen 1610 en 1612 en overleden te Nieuw Amsterdam (nu New York) in 1672. Stuyvesant was een Nederlands koloniaal bestuurder, vanaf 1647 directeur-generaal van de Nederlandse kolonie Nieuw-Nederland, totdat deze in 1664 werd veroverd door de Engelsen. Pieter is dus tussen 1612 en 1619 naar Scherpenzeel verhuisd en heeft daar tot 1622 gewoond. Als domineeszoon studeerde Stuyvesant theologie aan de Universiteit van Franeker, maar hij nam in 1635 dienst bij de West-Indische Compagnie als koopman. Vanaf 1639 was hij gestationeerd op Curaçao, waarvan hij in 1643 directeur werd. Hij voerde daar het bevel over de zogenaamde 'ABC-eilanden': Aruba, Bonaire en Curaçao. Hij verloor een been tijdens een gevecht tegen de Spanjaarden op Sint Maarten en droeg voor het grootste deel van zijn volwassen leven een houten been.

Stichting Stuyvesant 400

In 2012 schenkt de stichting Stuyvesant-400 aandacht aan het feit dat Pieter Stuyvesant, een man die door zijn vastberadenheid en ambitie tot de verbeelding sprak, 400 jaar geleden geboren is in onze gemeente/provincie. De stichting Stuyvesant-400 wil Weststellingwerf op een verrassende manier op de kaart zetten met een aantal bijzondere evenementen, in samenwerking danwel op initiatief van andere partijen. Een aantal van die evenementen heeft inmiddels plaatsgevonden.

Stuyvesant 400 Kuiertocht

Eén van de evenementen die nog op stapel staat is de Stuyvesant 400 Kuiertocht op 1 september. Aan de tocht kunnen maximaal 400 mensen meedoen. De tocht is zo’n22 kilometeren loopt van Peperga, de geboorteplaats van Pieter Stuyvesant, via het centrum van Wolvega en het Stuyvesantplantsoen naar het eindpunt de gedenknaald in Scherpenzeel.

 In Wolvega is er entertainment in de vorm van een optreden van shantykoor De Stuyvesant Sailors, er wacht ze een versnapering in de stijl van Pieter Stuyvesant en ook onderweg wordt er aandacht geschonken aan de zeevaarder. Een lunchstop is er bij molen De Rietvink in Nijetrijne. Onderweg zijn er op enkele plaatsen stempelposten. De laatste is vlak voor het einde, in de kerk van Scherpenzeel waar Stuyvesants vader predikant was. 

Aanbieding

De officiële inschrijving startte op 6 juni om 6 uur. De kaarten waren vlot uitverkocht. Maar: Woningstichting Weststellingwerf heeft beslag weten te leggen op 20 startkaarten die u met € 5 korting kunt aanschaffen als u huurder bent van de woningstichting (alleen tegen inlevering van de bon uit de Wooninfo). Bij grote belangstelling worden de kaarten verloot.

Gepubliceerd: donderdag 14 juni 2012