Over de woningstichting

Woningstichting Weststellingwerf is een actieve, dynamische corporatie. Wij zijn een klantgerichte maatschappelijke organisatie met ongeveer 2700 woningen. Wij geven met daadkracht en sociale bevlogenheid richting aan tal van nieuwe ontwikkelingen. Naast herstructurerings- en nieuwbouwprojecten besteden wij veel zorg aan onderhoud van het bestaande woningbezit. Wij zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van onze producten en diensten, zijn financieel gezond en bieden een prettig werkklimaat voor onze medewerkers.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

De bestrijding van ongedierte

Ongedierte heeft vaak een vervelende en nadelige werking op de mens. Denk maar eens aan een wespensteek, vele vliegen, kakkerlakken in voeding, maar ook houtworm en zwammen die uw meubels kunnen vernielen. Wist u dat u zelf verantwoordelijk bent voor het voorkomen van overlast door ongedierte? Hieronder vindt u een aantal tips.

Is het ongedierte nog geen plaag, dan is ingrijpen vaak niet nodig en kun je een enkel exemplaar gewoon verwijderen. Zijn de plaagdieren met velen en veroorzaken ze overlast? Kies dan bij voorkeur voor een milieuvriendelijk huismiddeltje.

• Voorkom dat ongedierte jouw huis binnendringt. Plaats zo nodig horren voor deuren en ramen.

• Is je kamerplant ziek, verwijder dan de aangetaste plantendelen. Zo voorkom je dat een paar beestjes uitgroeien tot een plaag.

• Met welk beestje heb je te maken? Zorg dat je dit weet voordat je het gaat bestrijden. Zilvervisjes en papiervisjes lijken veel op elkaar en ook houtwormsoorten zijn moeilijk uit elkaar te houden.

• Chemische bestrijdingsmiddelen zijn giftig. Gebruik ze liever niet.

• Schakel een professionele bestrijder in als je overlast hebt van houtwormen, kakkerlakken of faraomieren. Of als een muizen- of wespennest op een onbereikbare plaats zit.

Zoek je advies over ongediertebestrijding? Neem dan contact op met je gemeente; die heeft dit vaak uitbesteed aan gespecialiseerde instanties als de GGD en het Kenniscentrum Dierplagen (KAD).

U kunt ook contact opnemen met Traas Ongediertebestrijding, telefoon 088 22 121 22.

Traas Ongediertebestrijding heeft innovatieve producten en diensten om ongedierte te bestrijden en te voorkomen.

Ook schadelijk voor je omgeving

Als je uiteindelijk toch een chemisch bestrijdingsmiddel inzet, volg dan nauwgezet de gebruiksaanwijzing. Dit lijkt een open deur, maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen bestrijdingsmiddelen verkeerd gebruiken. Dat kan schadelijk zijn voor je eigen gezondheid of die van kinderen en huisdieren in je omgeving.

Chemische bestrijding: is het nodig?

Chemische bestrijdingsmiddelen bevatten gif. Het is daarom voor het milieu bijna altijd beter om te kiezen voor preventie of mechanische bestrijding. Kies je toch voor chemische bestrijdingsmiddelen, vermijd dan in ieder geval middelen waar geen ingrediënten op staan. Koop alleen middelen met een toelatingsnummer (dat ziet eruit als een van deze voorbeelden: 12345 N, NL 01234567890 of EU 01234567890) van het Ctgb (College toelating gewasbeschermingsmiddelen en biociden). Toegelaten bestrijdingsmiddelen hebben een bewezen werking en belasten bij correct gebruik (volg altijd stipt de gebruiksaanwijzing!) het milieu in beperkte mate. Bij verkeerd gebruik kunnen chemische bestrijdingsmiddelen het milieu sterk schaden. Dit is ook de reden waarom je beter een toegelaten bestrijdingsmiddel kunt kiezen dan zelf met een huismiddeltje (zoals azijn) aan de gang gaan.

(bron: milieucentraal.nl)

Gepubliceerd: dinsdag 20 juni 2017