Over de woningstichting

Woningstichting Weststellingwerf is een actieve, dynamische corporatie. Wij zijn een klantgerichte maatschappelijke organisatie met ongeveer 2700 woningen. Wij geven met daadkracht en sociale bevlogenheid richting aan tal van nieuwe ontwikkelingen. Naast herstructurerings- en nieuwbouwprojecten besteden wij veel zorg aan onderhoud van het bestaande woningbezit. Wij zijn volop bezig met het verder ontwikkelen van onze producten en diensten, zijn financieel gezond en bieden een prettig werkklimaat voor onze medewerkers.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Bouw ‘Nul-op-de-meter’ huurwoningen Wolvega

Woningstichting Weststellingwerf is in januari 2019 gestart met de bouw van 30 nieuwe huurwoningen. Het gaat om woningen in de Willem Lodewijkstraat, de Johan Willem Frisostraat en de Sickengastraat in Wolvega.

Medio januari 2019 is de bouwvoorbereiding gestart. Daarna is de fundering gemaakt. De opbouw van de woningen startte op 11 februari 2019. De nieuwe huurders krijgen de sleutel van hun nieuwe ‘Nul-op-de-Meter’-huis rond september 2019.

‘Nul-op-de-meter’ en 'All-electric'
De woningen worden heel goed geïsoleerd en krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. Hierdoor worden het zogenaamde ‘Nul-op-de-meter’-woningen. Dat betekent dat huurders, bij ‘normaal’ gebruik, geen energielasten hebben. Bijzonder is ook dat de woningen geen gasaansluiting hebben; het is ‘all electric’. Bewoners gaan dus elektrisch koken én hebben vloerwarming.

De woningen worden gebouwd door Jorritsma Bouw uit Bolsward. De nieuwbouw kost in totaal € 5,5 miljoen.

Gepubliceerd: maandag 28 januari 2019