Zonnepanelenactie

Start mei 2020
In mei 2020 zijn we in Wolvega begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op onze huurwoningen. We streven ernaar dat de meeste eengezinswoningen eind 2021 zonnepanelen op het dak hebben.

Over (het plaatsen van) de zonnepanelen
De zonnepanelen komen op de meest zonnige kant van het dak. We gaan er vanuit dat er op uw dak ruimte is voor 8 zonnepanelen. De zonnepanelen wekken per jaar ongeveer 2.200 kWh stroom op. De (zwarte) zonnepanelen zijn voorzien van micro omvormers. Dat heeft als voordeel dat er geen losse omvormer op zolder geplaatst hoeft te worden. Vanaf de panelen gaat er een kabeltje onder de dakpannen door naar de meterkast. In de meterkast wordt een extra groep geplaatst, samen met een kWh-metertje. Op dit metertje kunt u precies aflezen hoeveel stroom uw panelen opwekken.

Het bedrijf GD Solar uit Blokzijl gaat de zonnepanelen plaatsen. De installateur hoeft maar één keer bij u binnen te zijn. Hij brengt dan de extra groep met kWh-meter aan. Ook sluit hij dan tegelijk de panelen aan.

We plaatsen de zonnepanelen straat voor straat op onze huurwoningen. Tijdens het plaatsen van de zonnepanelen komt er een steiger tegen uw gevel aan. Dit is voor de veiligheid van de mensen die de zonnepanelen plaatsen. Dat kan voor u even wat lastig zijn.

Wanneer is uw dak aan de beurt?
Er komt een soort routeplan waarop staat wanneer de zonnepanelen op welke woningen geplaatst worden. U leest hier binnenkort meer over op onze website. U hoort in ieder geval ruim vooraf via post of e-mail wanneer uw dak aan de beurt is. Op www.stroomvanjedak.nl kunt ook zien wanneer u de zonnepanelen ongeveer kunt verwachten.

Sommige woningen krijgen geen zonnepanelen
Er zijn ook woningen waar geen zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden. Dat is bijvoorbeeld zo als er niet genoeg ruimte is op het dak. Of als de woning een monument is. Of als de woning op korte termijn ingepland staat voor herstructurering (sloop). Deze huurders krijgen in ieder geval bericht dat hun woning niet mee doet met de zonnepanelenactie. Zij hebben dus geen financieel voordeel van zonnepanelen. We onderzoeken nog of we deze huurders, daarvoor in de plaats, iets anders kunnen bieden.

Hoe bij appartementsgebouwen?
Bij appartementsgebouwen (‘meergezinswoningen’) gaat het wat anders. In plaats van dat ieder appartement zijn eigen zonnepanelen krijgt, plaatsen we zonnepanelen op het dak van het appartemensgebouw. Hiermee beperken we de energiekosten van gemeenschappelijke voorzieningen zoals een lift.

Vragen? Kijken?

  • Ga voor meer informatie naar de website www.stroomvanjedak.nl. U kunt hier zien wanneer uw woning ongeveer aan de beurt is. Hier vindt u ook antwoorden op de meest gestelde vragen.
  • U kunt de zonnepanelen bekijken in onze modelwoning aan de Beatrixstraat 38 in Wolvega. GD Solar houdt tijdelijk kantoor in deze woning. De woning is geopend van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt hier zonder afspraak naar binnen stappen.
  • Een vraag over het plaatsen van de zonnepanelen? Bel dan Sjoukje Visser van GD Solar: telefoonnummer 06 – 57 24 54 82.
  • Een algemene vraag? Bel dan Minne Galama van de Woningstichting: telefoonnummer 0561 – 61 38 15.

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu én voor uw portemonnee. De stroom die de zonnepanelen opbrengen, is voor u. U bespaart, bij gemiddeld stroomgebruik, zo’n € 450 per jaar. En de zonnepanelen zelf? U betaalt daar niets voor. De huur wordt ook niet verhoogd. U krijgt de zonnepanelen van ons cadeau!

Open huis 8 oktober 2022

Komt u ook naar ons Open Huis op
zaterdag 8 oktober van 10.00 - 15.00 uur?
Er is van alles te zien en te doen, voor jong en oud! 

Inkomenstoets

Woningcorporaties zijn verplicht om het inkomen van huurders te toetsen bij een nieuwe verhuring. 

U kunt in het volgende document lezen hoe u in aanmerking komt voor een woning:
Download Inkomenstoets