Sneeuw

Lekkage door stuifsneeuw

In het eerste weekend van februari 2021 hadden we prachtig winterweer. De wereld werd helemaal wit. Een prachtig gezicht. Tegelijk leverde de vallende sneeuw, in combinatie met de harde wind, veel overlast op. Veel mensen hadden daardoor last van stuifsneeuw in huis. Deze poederfijne sneeuw waaide in de harde wind alle kanten op en ging overal tussen zitten. Het kwam door ieder open staand ventilatierooster en elke kier in huis. Ook kwam het hier en daar onder de dakpannen door. Heel vervelend.

Veel huurders belden ons hierover. Wij gaven het advies om roosters dicht te doen en kieren zo goed mogelijk te dichten. En om er, waar dat kon, een teiltje onder te zetten om de sneeuw op te vangen. Verder konden we er op dat moment jammer genoeg niets aan doen.

Zijn er door de stuifsneeuw vochtplekken ontstaan? U kunt deze zo nodig wegwerken met bijvoorbeeld een sauskwast.

‘Lekkage’ door stuifsneeuw is een eenmalig iets. Alleen als het ook lekt als het regent, is er sprake van een probleem. Als dat zo is, dan horen wij dat graag van u. Wij kijken dan hoe we de lekkage kunnen verhelpen.

Open huis 8 oktober 2022

Op 8 oktober van 10.00 - 15.00 uur houden we ‘open huis’ voor onze huurders. We laten hier graag zien wat ons werk is en hoe we dat doen. U hoort bijvoorbeeld over sloop- en nieuwbouwprojecten waar we mee bezig zijn. En er is een informatiemarkt. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten. Natuurlijk is er ook muziek en een hapje en een drankje voor iedereen. Kortom: er is van alles te zien en te doen, voor jong en oud!

Inkomenstoets

Woningcorporaties zijn verplicht om het inkomen van huurders te toetsen bij een nieuwe verhuring. 

U kunt in het volgende document lezen hoe u in aanmerking komt voor een woning:
Download Inkomenstoets