Huurders blij met hun nieuwbouwwoning én met verrassing

Eind september stonden we met verschillende huurders en omwonenden in Noordwolde en Wolvega stil bij de afronding van een aantal bouwprojecten. De oplevering van in totaal 44 nieuwbouwwoningen in 3 straten werd daar vorige week feestelijk gevierd.  

 De bestrating van de toegangsweg en parkeerplaatsen tussen de Pitrietstraat en Nieuwstraat in Noordwolde is net klaar. Een mooie centrale plek om dinsdag 19 september met huurders en omwonenden feestelijk stil te staan bij de afronding van de 39 nieuwbouwwoningen, ondanks de wind en wat regen. 

Aan de Zilverlaan in Wolvega mocht de oprit van familie Klijnsma gebruikt worden als feestelijke plaats. Daar genoten huurders van de nieuwbouwwoningen vrijdag 22 september van hun hapje en drankje. 

Buurtbarbecue

Op beide dagen verrasten we de huurders van deze nieuwbouwwoningen met een cheque, die ze elk kunnen inleveren bij een lokaal cateringbedrijf. Een mooie reden om zelf een buurtbarbecue te organiseren: lekker eten én elkaar leren kennen.  

Nul-Op-de-Meter-woningen

Aan de Pitrietstraat en Nieuwstraat in Noordwolde zijn in 2 fases 36 nieuwe woningen gebouwd: 9 blokken van 4 woningen. Sommige woningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoons- huishoudens, andere voor gezinnen. Ook is aan het begin van de Nieuwstraat 1 blokje van 3 woningen gebouwd, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.  Aan de Zilverlaan in Wolvega zijn eind vorig jaar 5 nieuwe eengezinswoningen gebouwd. 

Deze Nul-Op-de-Meter-woningen’ zijn gasloos, heel goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. Dat betekent dat deze woningen, bij ‘normaal’ gebruik, ongeveer evenveel energie verbruiken als dat de zonnepanelen opwekken. Daardoor hebben bewoners nauwelijks tot geen energielasten. Ook hebben ze geen last van de hoge gasprijzen van nu. Bouwonderneming Fijn Wonen/Van Wijnen en MorgenWonen/Reitsma Bouw bouwden de duurzame en onderhoudsvrije woningen in opdracht van ons.