Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

We zijn in mei in Wolvega gestart met het plaatsen van gratis zonnepanelen op onze huurwoningen. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders. We vinden het namelijk belangrijk dat ze prettig kunnen wonen in een goed onderhouden en betaalbare woning. Na Wolvega zijn onze huurders uit de andere dorpen aan de beurt voor gratis zonnepanelen. Eind 2021 hopen we het merendeel van onze woningen van zonnepanelen te hebben voorzien.

Goedkoper wonen

Iedere gezinswoning krijgt in principe 8 zonnepanelen op het dak. Dit scheelt huurders gemiddeld zo’n € 450 per jaar aan stroomkosten. De huurders krijgen de zonnepanelen cadeau van de woningstichting. Zij betalen hier niets extra voor.

Het bedrijf GD Solar uit Blokzijl plaatst de zonnepanelen voor ons. Via de website stroomvanjedak.nl kunt u zien wanneer welke woning aan de beurt is voor zonnepanelen. Daarnaast informeren we onze huurders hier natuurlijk ook persoonlijk over.

Ook huurders van appartementen profiteren

We plaatsen ook zonnepanelen op de daken van onze appartementsgebouwen. De mate waarin, wordt nog uitgezocht. Maar in ieder geval zoveel dat het scheelt in de energiekosten van gemeenschappelijke voorzieningen zoals een lift. Huurders van appartementen hebben op die manier ook voordeel van de zonnepanelen.

Sommige woningen krijgen geen zonnepanelen

Er zijn woningen waar geen zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld als er niet genoeg ruimte is op het dak, als de woning een monument is of als de woning op korte termijn ingepland staat voor herstructurering. Toch vinden we het belangrijk dat de huurders van deze woningen ook kunnen besparen op hun woonlasten. Vandaar dat we nadenken over een vorm van compensatie. Hoe die compensatie er uit ziet, horen zij zo snel mogelijk van ons.

Open huis 8 oktober 2022

Op 8 oktober van 10.00 - 15.00 uur houden we ‘open huis’ voor onze huurders. We laten hier graag zien wat ons werk is en hoe we dat doen. U hoort bijvoorbeeld over sloop- en nieuwbouwprojecten waar we mee bezig zijn. En er is een informatiemarkt. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten. Natuurlijk is er ook muziek en een hapje en een drankje voor iedereen. Kortom: er is van alles te zien en te doen, voor jong en oud!

Inkomenstoets

Woningcorporaties zijn verplicht om het inkomen van huurders te toetsen bij een nieuwe verhuring. 

U kunt in het volgende document lezen hoe u in aanmerking komt voor een woning:
Download Inkomenstoets