Geen huurverhoging tot 1 juli 2023

De meeste corporaties verhogen de huren ieder jaar per 1 juli. Wij doen dit anders: Sinds 2018 verhogen wij de huren steeds per 1 januari. Om dat te mogen doen, is de huur van uw woning in 2017 niet verhoogd. We vinden dat een huurverhogingsdatum per 1 januari gunstig is voor huurders. Vooral voor huishoudens die huurtoeslag ontvangen.

Ook dit jaar hebben wij de huren per 1 januari verhoogd. Met 1%. Dat kon op basis van overheidsbeleid dat geldt tot en met 30 juni 2021. Op basis van ditzelfde beleid hebben de meeste andere corporaties de huren al per 1 juli 2020 verhoogd. Wij deden het alleen een half jaar later.… en met een lager percentage.

In de media heeft u nu kunnen lezen dat de huur van sociale huurwoningen in 2021 niet verhoogd mag worden. Dat klopt niet helemaal. Het kabinet heeft namelijk besloten dat huurwoningen vanaf 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022 geen huurverhoging mogen krijgen.

Andere corporaties kunnen nu de huren voor het eerst weer verhogen per 1 juli 2022. Als wij zouden vasthouden aan het verhogen van de huren per 1 januari, dan mogen wij dat weer doen per 1 januari 2023.
We moeten alleen vaststellen dat de overheid niet is ingesteld op corporaties die de huren per 1 januari verhogen. Daar hebben we last van. We keren dus terug naar 1 juli als datum voor de huurverhoging. Goed nieuws voor u: wij verhogen de huur van uw woning pas weer per 1 juli 2023. Dat is twee-en-een-half jaar na de huurverhoging van 1 januari 2021.

De bovenstaande werkwijze is ook voorgelegd aan huurdersvereniging De Bewonersraad Friesland. Zij heeft begrip voor onze werkwijze.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen? Neem dan contact op met ons team Huuradministratie, tel. 0561-613815 (of per mail: info@wstweststellingwerf.nl).

Aanmelden nieuwe woning Pitrietstraat en Nieuwstraat (Noordwolde)

Wilt u in aanmerking komen voor een van deze prachtige woningen? Meld dit dan uiterlijk 15 februari 2023 bij ons.

Inkomenstoets

Woningcorporaties zijn verplicht om het inkomen van huurders te toetsen bij een nieuwe verhuring. 

U kunt in het volgende document lezen hoe u in aanmerking komt voor een woning:
Download Inkomenstoets