Feestelijke overhandiging sleutel nieuwbouw Wolvega aan huurders

De nieuwe bewoners van de Mr. Troelstrastraat in Wolvega kregen woensdagmorgen 19 januari de sleutels van hun nieuwe (t)huis. Vrijdag 21 januari reikt de woningstichting ook de huissleutels uit aan de huurders van de nieuwe woningen aan de Sportlaan. De woningen zijn in opdracht van Woningstichting Weststellingwerf gerealiseerd door Bouwbedrijf Bakker uit Wolvega.  

Op de plek waar eerst het Bornego College stond, zijn 10 nieuwe huurwoningen gebouwd. Zowel aan de Mr. Troelstrastraat als Sportlaan staat een rij van vijf nieuwe woningen. Iedere woning heeft drie slaapkamers. De Nul-Op-de-Meter woningen’ zijn heel goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp, vloerverwarming  en zonnepanelen. Dat betekent dat deze woningen, bij ‘normaal’ gebruik, ongeveer evenveel energie verbruiken als ze opwekken. Daardoor hebben bewoners nauwelijks tot geen energielasten.

De woningen zijn niet alleen gasloos, duurzaam en energiezuinig, maar ook onderhoudsarm. Voor huurders is vooral ook fijn dat het ruime en comfortabele woningen zijn met veel daglicht.

Op de foto’s: Mw. K. v.d. Meeberg en mw. T. Douwsma krijgen als eerste de sleutels van hun nieuwe woning. De (symbolische) sleutel wordt hen feestelijk overhandigd door Anje Tortora en Sjoerd Veenstra, verhuisopzichters van de woningstichting. Wij wensen alle huurders veel woongenot toe in hun nieuwe (t)huis!

 

Aanmelden nieuwe woning Pitrietstraat en Nieuwstraat (Noordwolde)

Wilt u in aanmerking komen voor een van deze prachtige woningen? Meld dit dan uiterlijk 15 februari 2023 bij ons.

Inkomenstoets

Woningcorporaties zijn verplicht om het inkomen van huurders te toetsen bij een nieuwe verhuring. 

U kunt in het volgende document lezen hoe u in aanmerking komt voor een woning:
Download Inkomenstoets