Blije nieuwe huurders aan de Pitrietstraat in Noordwolde

Eind juli 2022 maakten we verschillende nieuwe huurders in Noordwolde blij. Wij reikten namelijk de sleutels uit van 12 nieuwe woningen aan de Pitrietstraat. De heer en mevrouw De Bruin mochten als eerste de sleutel van hun nieuwe (t)huis in ontvangst nemen van onze verhuisopzichter Anje Tortora.

Mevrouw De Bruin: ‘We zijn erg blij met deze woning. Onze dochter krijgt straks de sleutel van een andere nieuwe woning in deze straat. We wonen dan dus vlak bij onze dochter. Dat vinden we heel fijn.’

Energiezuinige en comfortabele woningen

Aan de Pitrietstraat in Noordwolde staan 12 nieuwe woningen: 3 blokken van 4 woningen voor één- en tweepersoons huishoudens. De Nul-Op-de-Meter woningen’ zijn gasloos, heel goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. Dat betekent dat deze woningen, bij ‘normaal’ gebruik, ongeveer evenveel energie verbruiken als dat ze opwekken. Daardoor hebben bewoners nauwelijks tot geen energielasten. Ook hebben ze geen last van de hoge gasprijzen van nu. Bouwonderneming Fijn Wonen/Van Wijnen bouwde de duurzame en onderhoudsvrije woningen in opdracht van de woningstichting.

Aan de achterkant van de woningen aan de Pitrietstraat komt een (eigen) weg. Hier kunnen deze bewoners straks hun auto parkeren. Deze parkeerstraat krijgt eerst een tijdelijke verharding met asfaltgranulaat. Later dit jaar komt de definitieve bestrating er in.

Meer informatie over de nieuwbouw aan de Pitrietstraat vindt u hier.

 

Aanmelden nieuwe woning Pitrietstraat en Nieuwstraat (Noordwolde)

Wilt u in aanmerking komen voor een van deze prachtige woningen? Meld dit dan uiterlijk 15 februari 2023 bij ons.

Inkomenstoets

Woningcorporaties zijn verplicht om het inkomen van huurders te toetsen bij een nieuwe verhuring. 

U kunt in het volgende document lezen hoe u in aanmerking komt voor een woning:
Download Inkomenstoets