Ik wil een huis

Wilt u goed en betaalbaar wonen in een goed bereikbare gemeente met aantrekkelijke woon- en leefmilieus en een grote verscheidenheid aan natuur? Dat kan in de gemeente Weststellingwerf. Wij verhuren en beheren in deze mooie woongemeente bijna 2.700 goed onderhouden en goedkope woningen.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Spelregels voor verhuur

Vrijkomende woningen van Woningstichting Weststellingwerf worden aangeboden op deze website. Het woningaanbod verschijnt per week. Bij de verdeling van de woningen van Woningstichting Weststellingwerf gelden onderstaande voorwaarden:

Aanmelding bij WST Westellingwerf

- U dient een account aan te maken via "Mijn Thuis". (zie startpagina van onze website)
- Vervolgens kunt u maximaal éénmaal per week op maximaal 3 aangeboden woningen reageren.
- Uw reaktie op het woningaanbod moet uiterlijk op woensdag, een week na bekendmaking van het woningaanbod bij Woningstichting Weststellingwerf binnen zijn.
- Alleen volledig ingevulde reacties worden in behandeling genomen.

Selectie/aanbieding van huurwoningen

Bij elke woning staan kenmerken en voorzieningen van de woning en eventueel aanvullende voorwaarden die wij aan de toekomstige huurders stellen. Als er geen aanvullende voorwaarden gesteld zijn dan geldt het volgende: degene die het langst op een woning wacht, krijgt de woning aangeboden. Na een tweede weigering van een aangeboden woning start uw zoektijd opnieuw!


Inkomensregel en vereiste aanlevering van gegevens!

Geen reactie op aangeboden huurwoning

Komen er geen reacties binnen op een bepaalde woning, dan zijn wij vrij de woning anders aan te bieden.

Huurtoeslag

Het is ons streven dat huurders zo min mogelijk een beroep hoeven doen op Huurtoeslag.

Voorwaarden voor voorrang

Een woningzoekende wordt als urgent aangemerkt wanneer hij of zij zich in een noodsituatie bevindt. Met deze voorrang gaan we heel terughoudend om. Voor informatie over het verkrijgen van een medische urgentie in de gemeente Weststellingwerf kunt u contact met ons opnemen. Voorrang geldt alleen voor een woningzoekende uit de gemeente Weststellingwerf voor een woning waarmee de medische urgentie wordt opgelost.

Woningzoekende afgewezen voor woning

Soms beslissen wij om geen woning aan te bieden aan een woningzoekende. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als de woningzoekende een schuld- of overlasthistorie heeft.  De minimale leeftijd voor het inschrijven of huren van een woning is 18 jaar.

Verantwoording

De verantwoording van de aangeboden woningen doen we via de website. Van degene aan wie de woning is aangeboden wordt de reactiedatum vermeld. Ook wordt aangegeven hoeveel reacties voor de woning zijn ontvangen. Als belangstellende kunt u zo een inschatting maken van uw kans bij het beschikbaar komen van een vergelijkbare woning.

Meer informatie
In grote lijnen heeft u nu een beeld over het woningaanbod, hoe u een woning kunt huren en wat de spelregels zijn. Wilt u meer weten? Dan staan de medewerkers van Woningstichting Weststellingwerf u graag te woord.