Ik wil een huis

Wilt u goed en betaalbaar wonen in een goed bereikbare gemeente met aantrekkelijke woon- en leefmilieus en een grote verscheidenheid aan natuur? Dat kan in de gemeente Weststellingwerf. Wij verhuren en beheren in deze mooie woongemeente bijna 2.700 goed onderhouden en goedkope woningen.

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij een lijst van veel voorkomende vragen voor u opgesteld. Staat uw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om ons te bellen (Telefoon 0561 - 61 38 15) of een bericht te sturen via het contactformulier.


Hoe kom ik aan een huurwoning van Woningstichting Weststellingwerf?

Huurwoningen die vrijkomen verschijnen elke week op deze website. U kunt rechtstreeks reageren op het aanbod via Mijn Thuis.


Wilt u het woningaanbod op papier thuisgestuurd krijgen? Abonneren is mogelijk: de kosten zijn € 30,00 per 12 maanden. Dit bedrag dient vooraf te worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL76RABO03719.70.504 t.n.v. Woningstichting Weststellingwerf onder vermelding van uw volledige naam en adresgegevens.

naar boven

Wanneer kom ik in aanmerking voor een urgentieverklaring?

Woningstichting Weststellingwerf gaat terughoudend om met het verstrekken van urgenties bij woningtoewijzing. Soms wordt alleen een medische urgentie afgegeven. Dat is het geval wanneer uw bestaande woonsituatie medisch gezien niet meer voldoet, bijvoorbeeld wanneer u niet of nauwelijks meer kunt traplopen en daardoor moeilijk de douche of de slaapkamer kunt bereiken. In zo´n geval kan een urgentieverklaring worden afgegeven voor een gelijkvloerse woning. Een medische urgentie wordt alleen afgegeven aan inwoners van de gemeente Weststellingwerf.

naar boven

Hoe kom ik aan een urgentieverklaring?

Voor een bijdrage van € 11,50 in de rapportagekosten kunt u een verwijsbrief krijgen bij Woningstichting Weststellingwerf. Een onafhankelijk deskundige maakt dan een afspraak met u. Deze deskundige bekijkt uw huidige woonsituatie en rapporteert daarover aan ons. Is er inderdaad sprake van een medische urgentie, dan ontvangt u een voorrangskaart. Deze kaart moet u meesturen met de woonkeuzebon en is zes maanden geldig. Is er binnen deze zes maanden geen passend woningbod, dan wordt de geldigheidsduur met drie maanden verlengd. Is in de zes maanden na uitgifte van de voorrangskaart wel een passende woning aangeboden, maar heeft u daarop niet gereageerd, dan vervalt na zes maanden de medische urgentie.

naar boven

Kan ik ook een woning van Woningstichting Weststellingwerf kopen?

Woningstichting Weststellingwerf wijst soms blokken huurwoningen aan voor verkoop. U kunt zich aanmelden bij Makelaardij De Linde in Wolvega, telefoon: (0561) 616778.

naar boven