Ik heb een huis

U huurt een woning van Woningstichting Weststellingwerf. Wij doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Elke dag opnieuw. Zodat u goed kunt wonen (waarbij 'goed wonen' meer is dan het hebben van een goede woning).

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Huuropbouw

De huurprijs van een woning wordt vastgesteld met behulp van een puntensysteem. Aan alle ruimtes en voorzieningen in een woning worden bepaalde punten toegekend. Het totaal aantal punten wordt vermenigvuldigd met een zogenaamde puntprijs en zo bepalen we de huurprijs. Van de huurprijs betalen wij onder andere rente, aflossing, reservering grootonderhoud, onderhoud, en belastingen.

Bijkomende kosten en servicekosten
U  betaalt huur voor het gebruik van uw huurwoning. Daarnaast kunnen bijkomende kosten in rekening worden gebracht zoals  de huur van een geiser of boiler of de premie voor de collectieve glasverzekering. Voor bepaalde woonvormen, zoals jongerenflats en aanleunwoningen, betaalt u bovendien servicekosten. Deze servicekosten kunnen bestaan uit kosten voor schoonmaak, de verlichting van algemene ruimten, het stroomverbruik van de  liften en kosten voor tuinonderhoud. Servicekosten worden maandelijks in rekening gebracht door middel van een voorschot. Eén keer per jaar vindt er een afrekening plaats. Als er sprake is van bijkomende kosten bij een huurwoning, dan geven wij dit duidelijk aan.