Ik heb een huis

U huurt een woning van Woningstichting Weststellingwerf. Wij doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Elke dag opnieuw. Zodat u goed kunt wonen (waarbij 'goed wonen' meer is dan het hebben van een goede woning).

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Groenonderhoud

Voor de inrichting van uw tuin bestaan geen vaste regels. Gelukkig maar, anders zou het een saaie bedoening worden. Wel bent u verplicht de tuin die bij uw woning hoort te onderhouden. Onderhoud betekent gras maaien, snoeien, onkruid verwijderen enzovoort.

Wat is groenoverlast?
Wordt een tuin niet onderhouden, dan kan dat een bron van ergernis worden voor omwonenden. Bijna iedereen heeft een andere mening over hoe een tuin er uit moet zien en wat wel en niet door de beugel kan. Wat in ieder geval niet mag is dat het groen in een tuin gevaarlijke situaties oplevert. Bijvoorbeeld als het zicht belemmerd wordt voor verkeer en voetgangers, of vluchtroutes blokkeert bij calamiteiten. Zorg daarom voor het regelmatig snoeien van bomen en heggen, in de hoogte én de breedte, en vooral langs openbaar toegankelijke paden.