Ik heb een huis

U huurt een woning van Woningstichting Weststellingwerf. Wij doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Elke dag opnieuw. Zodat u goed kunt wonen (waarbij 'goed wonen' meer is dan het hebben van een goede woning).

Actueel Gratis zonnepanelen voor huurders woningstichting

Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.


lees verder

Opzeggen van de huur

Bij verhuizing zegt u de huurovereenkomst schriftelijk op.

Dit kan op de volgende 2 manieren:

  • Onderaan deze pagina ziet u een invulformulier.
    Dit formulier kunt u invullen, printen en daarna ondertekend naar ons opsturen.
  • U haalt een huuropzeggings-formulier bij ons op aan de balie. 

Opzeggen kan elke werkdag van de week. U moet bij het opzeggen van de huur wel rekening houden met een opzegtermijn van minimaal 30 dagen. Dit is de tijd tussen de ontvangstdatum van de opzegging door de woningstichting en de datum van inlevering van de sleutels. U ontvangt van ons een schriftelijke bevestiging van de opzegging. De woning wordt daarna te huur aangeboden op deze website.

Inspectie

Na opzegging van de huur ontvangt u van ons een bevestiging hiervan.
Hierin staat wanneer de verhuisopzichter u bezoekt voor een eerste inspectie van de woning (vooropname). Als de verhuisopzichter tijdens deze inspectie gebreken ziet, bespreekt hij deze met u. Ook wordt hiervan een rapport opgemaakt. U kunt tot de dag van sleutelinlevering de geconstateerde gebreken verhelpen.
Na het inleveren van de sleutel vindt een tweede inspectie plaats (eindinspectie). Zijn er dan nog gebreken die niet of niet voldoende hersteld zijn? En/of zijn er gebreken die na het inleveren van de sleutels toch nog opgemerkt zijn?
U betaalt dan voor de kosten van herstel.

Overname

Tegelijk met de bevestiging van de huuropzegging ontvangt u een informatiesetje. Heeft u zelf zaken in of aan het huis aangebracht? Het is mogelijk om deze zaken over te dragen aan de nieuwe bewoner, als deze bekend is. Denk bijvoorbeeld aan een laminaatvloer of een berging/garage. In het informatiesetje vindt u een overnameformulier, dat beide partijen hiervoor moeten invullen en ondertekenen. Schade en/of wijzigingen in de woning die niet vakkundig zijn aangebracht, komen niet voor overname in aanmerking.

Huuropzeggingsformulier

Bij verhuizing dient u de huurovereenkomst schriftelijk op te zeggen. U kunt hiervoor onderstaand formulier invullen, afdrukken en ondertekend naar ons opsturen. U kunt natuurlijk ook een huuropzeggingsformulier bij ons komen ophalen. Bij vragen en onduidelijkheden kunt u altijd contact opnemen met de afdeling Klanten en service, telefoon 0561 - 61 38 15

Adres woning waarvan de huur wordt opgezegd:

Datum waarop de sleutels worden ingeleverd:

Nieuw adres:

Eventueel correspondentieadres contactpersoon:

Maak formulier